Comencen les obres dels nous tancaments a les tres línies ferroviàries del municipi

L’Ajuntament havia reclamat a Adif la intervenció per tal de garantir la seguretat de la ciutadania fins que comencin les obres del soterrament de la R2.

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha iniciat avui les obres de millora dels tancaments de les tres línies que creuen Montcada i Reixac. Les obres, que es van adjudicar el passat agost a l’empresa Comsa, duraran 5 mesos. El gestor ferroviari destina 680.000 euros a la instal·lació de més de 2.600 metres de tanques per millorar les mesures de seguretat a les línies R2, R3 i R4. L’actuació s’ha iniciat a la línia Barcelona-Granollers, a la zona del carrer Carril i al parc de les Aigües, amb tasques de desbrossament i senyalització.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha afirmat que “aquestes actuacions s’han de fer per garantir la seguretat de la ciutadania fins que comencin les obres del soterrament de la R2”. Campos ha afegit que “aquestes millores que hem reclamat reiteradament el consistori i plataforma Tracte Just Soterrament Total arriben dos anys tard”. Campos ha remarcat que  “a petició del consistori la millora de les tanques es farà també a les línies de Manresa i Vic i no només a la de Granollers com inicialment havia previst Adif, ja que hi ha punts de la xarxa ferroviària on no hi ha tanques o han estat robades”.

Les noves tanques tenen una alçada de 2’5 metres per evitar el trànsit indegut de persones per punts no autoritzats i els abocaments de residus. Adif ha adaptat aquest sistema d’alta seguretat per al municipi a causa de l’elevada freqüència de circulacions de tren pel nucli urbà de la localitat i l’elevat índex de vandalisme que pateixen els tancaments actuals. Adif també ha comunicat que també es desmuntaran 2.300 m de tanca metàl·lica, es desbrossarà una superfície de 3.000 m2, s’executaran més de 1.350 m3 d’excavacions i es construiran cimentacions amb 1.065 m3 de formigó armat i més de 50.000 kg d’acer.