Èxit de la primera Diada pel Soterrament

La celebració s’ha fet a la plaça Joanot Martorell i pretén continuar reivindicant el projecte, tot i que el procés avança a bon ritme.

“Celebrem aquesta primera Diada pel Soterrament per continuar reivindicant el projecte, tot i que les notícies en són favorables, i també per donar suport dos veïns que van rebre una sanció per manifestar-se a favor del soterrament”, ha indicat l’alcaldessa, Laura Campos, durant la celebració de la Diada pel soterrament de l’R2 al seu pas per la ciutat, avui diumenge, 24 de novembre. “Si tot va segons les previsions, abans del Nadal tindrem el projecte constructiu; a la primavera del 2020, la licitació i les obres, al darrer semestre de l’any vinent”, ha explicat l’edil, qui ha donat les gràcies a totes les entitats que han col·laborat amb l’Ajuntament en l’organització de la jornada.

L’edil també s’ha referit a un altre dels objectius de l’acte, mostrar la solidaritat de la ciutadania amb dos veïns del municipi sancionats per manifestar-se, l’abril del 2018 a favor del projecte “i portar la pancarta en un tall de via pactat amb els Mossos d’Esquadra, ens podria haver passat a qualsevol de nosaltres”, ha indicat l’alcaldessa. Els diners recaptats de la paella solidària, elaborada per l’associació de gent gran del Casal de la Mina, es dedicaran íntegrament a les sancions. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha recordat la històrica relació entre la ciutat i el ferrocarril, amb els pros de la bona comunicació amb Barcelona, però els contres d’haver esdevingut un municipi trinxat per les infraestructures. “El projecte constructiu ja està gairebé redactat, no renunciarem ni a un sol metre de tram soterrat entre Vallbona fins passat el riu Ripoll, les obres seran dures però el resultat serà una ciutat cohesionada”, ha expressat Sánchez.

L’acte ha comptat amb la presència de l’exalcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José. La ciutat del Baix Llobregat també ha exigit el soterrament del tram de la línia R4 que travessa el centre de la ciutat i San José va estar al capdavant de les reivindicacions.  A hores d’ara, Sant Feliu ja té adjudicades les obres del soterrament i en base a la seva experiència, l’exalcalde ha dit a la població montcadenca que “segur que hi ha gent escèptica, però ja us puc dir que sou a la recta final del procés”.

Moment de l'exhibició de dansa durant la Diada pel Soterrament
Moment de l’exhibició de dansa durant la Diada pel Soterrament

La Diada del soterrament s’ha celebrat a la plaça Joanot Martorell, darrera l’Ajuntament, ha consistit en una exhibició de les escoles de dansa de Montcada i Reixac, dos tallers infantils –de banderins i per fer trens amb taps de suro–, un fotocol dinamitzat per l’Afotmir –les imatges les podreu veure a la pàgina de l’Ajuntament de Montcada i Reixac a Facebook–, l’exposició sobre el soterrament elaborada pels dibuixants Carlos Azagra i Encara Revuelta, un programa especial de Montcada Ràdio i la paella solidària. Les imatges de la jornada les podeu consultar a les xarxes socials amb les etiquetes #AdeuVies i #BenvingutSoterrament.

Una nena pinta un tren al taller infantil de la Diada pel Soterrament
Una nena pinta un tren al taller infantil de la Diada pel Soterrament